Locomo
Image default
Kinderen

Wat doet heimwee met je?

Tijdens je uitwisselingsjaar is de kans groot dat je last zal krijgen van heimwee. Dit is natuurlijk heel vervelend en het kan ook als zwaar ervaren worden. Je mist dan je thuissituatie en je familie. Dit is logisch natuurlijk. Je maakt tijdens je highschool periode in Amerika wel veel vrienden, maar het is allemaal net wat anders. Ook andere regels en cultuur. Heimwee kan voor veel mensen moeilijk zijn. Lees het artikel verder om alles over heimwee te weten te komen. Zo kan jij je hierop ook voorbereiden.

Wat is heimwee?

Je hebt er waarschijnlijk al een keer van gehoordt. Dit is iets wat iedereen kan hebben. Het is dus niet leeftijdsgebonden. Je bent ver weg van huis en je verlangt extreem erg naar jouw eigen vertrouwde mensen en plek. Dit is natuurlijk niet gek dat je jouw eigen omgeving zal missen, bij sommige mensen is dit erger dan bij andere. Heimwee slaat meestal wel toe bij kleine kinderen, maar het ook nog bij oudere mensen voorkomen. Heimwee is een reactie op het bepaalde verlies. De symptomen van heimwee kan je vergelijken met de symptomen van mensen die heel erg last hebben van liefdesverdriet of rouwen. Veel kinderen hebben dit, omdat ze het moeilijk vinden om zonder hun ouders op pad te gaan. 

Wat doet heimwee met een mensen?

Heimwee kan veel invloed hebben op een persoon. Het kan zelfs zo erg zijn, dat diegene echt naar huis moet en wilt. Sommige mensen kunnen er ook echt ziek van worden. Denk dan aan koorts, misselijkheid, geen eetlust en een slechte nachtrust. Het kan ook zijn dat jij je eenzaam gaat voelen en depressieve gevoelens krijgt. Heimwee kan zich dus ook gaan uitdrukken op jouw gevoelens. Heb je tijdens jouw uitwisseling last van heimwee? Praat dan veel met iemand die je vertrouwt. Praten is belangrijk.

Wat is de oorzaak van heimwee?

Je kan heimwee niet pas op latere leeftijd ontwikkelen. Of je hebt het vanaf vroeger of je hebt het niet. Het is logisch dat je tijdens je uitwisseling je vrienden en familie zal missen, maar dit is anders dan heimwee. Heimwee is veel intenser. Iemand met heimwee heeft veel last bij verandering en kan daar niet goed tegen. Ook iemand die niet gemakkelijk sociale contacten aangaat, zal hier ook sneller last van hebben. Ben je heel flexibel dan is de kans kleiner dat je last hebt van heimwee.