Locomo
Image default
Onderwijs

Wat te doen als je gestopt bent met je opleiding

Je bent afgelopen schooljaar vol goede moed gestart met een nieuwe opleiding of je bent al één of enkele jaren hard aan het zwoegen. Maar je bent er nu toch achter gekomen dat deze opleiding niets voor jou is, je hebt besloten te stoppen. Het was vast een lastige keuze omdat je voornamelijk je ouders niet teleur wilde stellen, maar het is toch goed dat je een besluit hebt genomen en nu gestopt bent. Maar met wat gaan we aankomend jaar onze tijd vullen? Ga je op uitwisseling naar Amerika, op zoek naar jezelf of ga je fulltime werken?

Neem deel aan een uitwisselingsproject

Wanneer je in Nederland net gestopt bent met een opleiding maar je wilt wel graag studeren is het mogelijk om een opleiding te volgen in het buitenland. Ook kun je deelnemen aan een uitwisselingsproject. Zo kun je afreizen naar Zuid-Korea, Spanje of een Highschool in de USA. Wat je ook besluit te doen, je leert er altijd wel iets van. Dat is volgens ons het belangrijkste van een tussenjaar, zolang je maar iets doet. 

Focus je op wat je leuk vindt

Nu je een lange periode hebt gedaan wat je niet leuk vind, is het tijd om te gaan doen wat je wél leuk vindt. Vraag eens of je meer uren kunt krijgen bij een toffe bijbaan of begin nu voor jezelf! Vind je het bijvoorbeeld super leuk om websites te maken of is plaatjes draaien echt iets voor jou? Focus je hier de komende periode op en probeer er iets van te maken. Mocht je er niets mee verdienen dan is het nog steeds geen weggegooide tijd. Je hebt waarschijnlijk een hoop geleerd, hebt veel mensen gesproken en bent als persoon gegroeid.

Fulltime gaan werken

Mocht je echt even een break nodig hebben van het studentenleven dan kun je altijd besluiten om voltijd te gaan werken. Nu net na de COVID-19-crisis zijn er meer vacatures beschikbaar dan ooit tevoren. Bedrijven zijn hard op zoek naar goed personeel. Ben jij iemand die niet bang is om zijn of haar handen uit de mouwen te steken dan is dit een prima kans voor jou! Vergelijk een aantal toffe bedrijven bij jou uit de buurt en ga met enkele in gesprek. Kijk niet alleen naar het loon maar ook naar het team, de secundaire arbeidsvoorwaarden en natuurlijk de bedrijfsuitjes.