Locomo
Image default
Aanbiedingen

Wat is een vaststellingovereenkomst?

Wat is een vaststellingovereenkomst?

Als je bent ontslagen of ontslag hebt genomen dan moeten daar natuurlijk afspraken over gemaakt worden. Het is dus belangrijk dat er een overeenkomst wordt opgesteld en je het daar samen met je werkgever over eens wordt. Ook is het belangrijk om dit te laten checken door een arbeidsrechtadvocaat. Wil je weten wat een vaststellingsovereenkomst is en waarom je dit moet laten checken door een expert? Lees dan verder en kom erachter! 

Wat is een vaststellingovereenkomst? 

Als je met een werkgever akkoord gaat over de voorwaarden van je ontslag, dan moeten de afspraken worden vastgelegd. Dit gebeurt in een vaststellingovereenkomst. In een vaststellingovereenkomst worden afspraken vastgelegd over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Dit heeft allerlei gevolgen voor je baan en inkomen. In deze overeenkomst zijn zaken opgenomen zoals de ontslagvergoeding, einddatum van het contract, uitbetaling en het teruggeven van eigendommen van het bedrijf. Ook worden hierin dingen geregeld over de mogelijke uitkering. 

Waarom is het belangrijk om te laten checken?

Als je een vaststellingovereenkomst hebt opgesteld met je werkgever is het van belang om deze te laten controleren door een arbeidsrechtadvocaat. Zij kijken of de afspraken correct en volledig zijn. Als je alles goed vast gaat leggen, kan je op een goede manier afscheid van elkaar nemen en kom je later niet voor verassingen te staan. Als ex-werknemer moet je vaak snel laten weten of je instemt met de overeenkomst. Als je het snel achter je wilt laten en het daardoor niet goed doorneemt dan kan het nadelig voor jezelf zijn. 

Hanze Advocaat

Wil je gebruik maken van een arbeidsrechtadvocaat om jouw overeenkomst te laten checken? Neem dan een kijkje op de website van Hanze Advocaat. Zij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en kunnen jou helpen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ze op en laat je adviseren.

 

https://hanzeadvocaat.nl/werknemers/vaststellingsovereenkomst/

Gerelateerde artikelen

Adwords-rapporten – hoe haalt u er het maximale uit?

Zwembad folie voor jouw zwembad

Een tuinhuis bouwen? Lees dan gauw verder!