Locomo
Image default
Sport

Werken in de sportbranche zonder lange opleiding te volgen? Dit zijn de mogelijkheden!

Heb je altijd gedroomd van een carrière in de fitnessbranche, bijvoorbeeld als personal trainer? Dan is dit het moment om die droom werkelijkheid te maken. Het idee dat er lange en gecompliceerde opleidingen voorafgaan aan de carrière van een fitnesstrainer is slecht een illusie. Er zijn genoeg mogelijkheden om in een korte tijd uit te groeien fitnesstrainer en misschien wel van je hobby je werk te maken, hoe tof is dat?

Fitnesstrainer A

Een opleiding van slechts 4 maanden als Fitnesstrainer A en je kunt aan de slag als erkend fitness instructeur of personal trainer. Met dit diploma op zak kun je mensen helpen bij het behalen van hun doelstellingen, je bent namelijk in staat het beste advies te geven passend bij de doelstellingen van je klanten. De opleiding is zeer toegankelijk, je hebt namelijk geen vooropleiding of voorkennis nodig om toegelaten te worden. De enige eisen die worden gesteld is het beheersen van de Nederlandse taal, enige ervaring met digitale middelen en een leeftijd van minimaal 16 jaar. De opleiding is klassikaal te volgen, maar is ook als thuisstudie beschikbaar.

De opleiding bestaat uit 3 verschillende onderdelen, voor je je diploma in ontvangst mag nemen dien je alle 3 de onderdelen te behalen. Het eerste onderdeel is een theorie-examen bestaande uit 60 meerkeuzevragen, waarvan je er 20 fout mag hebben. Na het behalen van dit examen heb je uiterlijk 18 maanden om je opleiding af te ronden. Het tweede onderdeel bestaat uit een korte stage van 40 uur (2/3 uur per week is voldoende) en een daarbij behorend portfolio. Het derde onderdeel is in de vorm van een praktijkexamen. Voor dit praktijkexamen geef je een training van 30 minuten aan 1 of 2 personen die je zelf hebt geregeld. Na afloop van de training heb je nog een 10-minuten gesprek met je examinator.

Na voldoende afronding van de 3 onderdelen ben je officieel geslaagd en mag je het NL-Actief diploma Fitnesstrainer A in ontvangst nemen.

Opleiding

Fitnesstrainer B

Het vervolg en de uitbreiding op deze Fitnesstrainer A studie is de Fitnesstrainer B studie. Met dit diploma ben je erkend personal trainer en mag je klanten 1 op 1 begeleiden. Een vereiste om toegelaten te worden tot deze opleiding is het hebben van een NL-actief Fitnesstrainer A diploma. De opleiding duurt ruim 5 maanden en specialiseert je in: leidinggeven, trainingskunde, sportgezondheidsleer, periodisering, coaching op gedragsverandering en voeding.

Ook voor deze opleiding doe je theorie-examen en loop je een stage van 40 uur. Ook lever je een portfolio/scriptie in die je vertegenwoordigt bij de examencommissie.

De opleiding is door heel het land op verschillende locaties te volgen, maar is ook vanuit huis te volgen in de vorm van webinars.

 

Gerelateerde artikelen

Vindt uw perfect passende trimvest

Beginnend golfer? Deze spullen heb je nodig om te kunnen spelen

Kickboxing shorts die je comfort en bewegingsvrijheid bieden