Locomo
Image default
Kinderen

Zo word je de beste fietsende moeder van je kind

Zo word je de beste fietsende moeder van je kind

Voor elk kind is het een overgangsritueel om te leren fietsen. Al is het wel de vraag wie er banger is, de jongere of de volwassene. Het kan in ieder geval een gedeelde levenslange interesse worden voor zowel ouder als kind als kinderen eenmaal leren fietsen. Het grootste probleem voor ouders wanneer hun kind wat vertrouwen op de fiets heeft gekregen, is om ze veilig te houden. Wie weet hoe je reageert als ze beginnen te rijden. Daarom zijn er enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen die je moet volgen. De meeste ouders maken zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen in welke omgeving dan ook. Een fietsende moeder heeft het er een wetenschap van gemaakt. Haar filosofie is om altijd een helm te dragen. Ze zorgt ervoor dat de helm goed past en dat hij speciaal is aangeschaft voor de persoon die hem zal dragen. Ze zorgt er altijd voor dat haar kinderen felle kleding dragen als ze op of langs de weg fietsen, zodat ze zichtbaar zijn voor andere voertuigen. Ook rijdt ze samen met haar kind op haar eigen damesfiets 28 inch zodat ze op hem of haar kan letten.

Een kans om op avontuur te gaan

De fietsende moeder en haar kinderen hebben de wereld tot hun beschikking als de essentie eenmaal is vastgesteld. Rustige buurten zijn een geweldige plek om te leren fietsen. Er zijn een aantal fantastische opties voor gezinsvriendelijke en vaak autovrije routes over de hele wereld. Fietsen is dus een fantastische manier voor gezinnen om samen nieuwe locaties te ontdekken. Evenals een kans voor fietsende moeders om te pronken met hun meer gedurfde kant. Je kunt onderweg een stop maken, zoals in een park of een coffeeshop of neem een pauze in een kunstgalerie. Neem gewoon je pasjeshouder mee, zodat je gewoon overal naar binnen kunt. Zet de fietsen op slot en geniet van de sensatie van het ontdekken van een nieuw gebied in jouw buurt. Zo kunnen jij en je kind ook de benen even strekken voordat jullie weer naar huis fietsen.

Fietsende moeders doen mee

Bij andere sporten moeten moeders aan de zijlijn staan ​​terwijl hun kinderen meedoen. Maar fietsen stelt moeders in staat om samen met hun kinderen mee te doen, moeders op hun fiets, de kinderen bijvoorbeeld op een kleuter fiets. Actief blijven heeft tal van gezondheidsvoordelen voor mensen van alle leeftijden. Fietsen met je kind laat zien dat je net zoveel om hun gezondheid geeft als die van jezelf. Laat je kind het tempo bepalen en stop zo nodig om uit te rusten of de buurt te verkennen op weg naar huis. Dit is wat het zo’n geweldige ervaring met familiebanden maakt. Het soort dat een leven lang goede herinneringen achterlaat.

Een positieve houding

Het is verbazingwekkend hoeveel vrouwen ons hebben verteld hoe fietsen tijdens en na de zwangerschap hen meer zelfvertrouwen gaf in zichzelf en hun lichaam. Misschien wel het beste aan een fietsende moeder zijn, is de opgewekte houding waar ze bekend om staat. Bij fietsen draait het immers om het feelgood-aspect. Het gaat meestal niet om concurrentie. Al is dat misschien ook wel leuk. Het draait allemaal om plezier hebben tijdens het fietsen. Gezond en fit blijven. Tijd doorbrengen met de mensen om wie je het meest geeft. Het gaat om je goed voelen, wat het een geweldige aanvulling op het moederschap maakt. Een leuke gedeelde ervaring dus met je gezin.