Locomo
Image default
Financieel

Bijzondere beleggingen

Je kan natuurlijk beleggen in goud of bijvoorbeeld in bedrijven, je denkt bij beleggen dan ook al gauw aan aandelenbeurzen, maar dit is helemaal niet terecht. Beleggen kan namelijk ook heel goed zonder traditionele beleggingsproducten te kopen, daarom zullen hier een aantal bijzondere beleggingen aan bod komen.

Allereerst beleggen in luxe designertassen, dit klinkt misschien vreemd, maar dat is het niet. de luxe designertassen stijgen namelijk elk jaar weer in waarde, Louis Vuitton verhoogt de prijzen elk jaar zelfs met 10 tot 15%, wil je hier rendement uit halen? Dan moet je natuurlijk wel de tas in goede conditie behouden. Bang voor een terugval van de economie? Geen probleem de geschiedenis heeft ons geleerd, dat zelfs in slechtere economische tijden de luxeartikelen goede zaken blijven doen. Natuurlijk is niet elke tas even exclusief en niet elke tas zal dus veel opleveren. Ook whisky kan een zeer goede aankoop zijn, sommige flessen gaan zelfs voor 12.000 euro over de toonbank. Thomas Fyhr kocht een aantal jaar geleden een fles voor 800 euro en die is nu ruim 2.000 euro waard, helaas had hij de inhoud al wel opgedronken. Let hierbij wel altijd op het volgende: koop flessen van gesloten destilleerderijen of koop juist de first releases, ten slotte zijn erg goede whisky’s genummerd en hoe lager het nummer hoe dichter je bij het eerste exemplaar zit.

Dit zijn natuurlijk wel dure investeringen, maar je kan bijvoorbeeld ook investeren in een domeinnaam. Een domeinnaam kost vaak maar slechts een tientje en een goede domeinnaam levert al gauw duizenden euro’s op. Daarnaast doe altijd mee aan de spaaracties, een vol zegelboekje van bijvoorbeeld de Albert Heijn levert vaak al een rendement van 6 procent op. Ten slotte is het risico hier ook nog eens super klein bij, want een supermarkt gaat niet zomaar failliet. Je hoeft bij beleggen dus niet alleen maar aandelen kopen te denken, er zijn genoeg andere manieren om te beleggen.

Meer info : bezoekt u de website