Locomo
Image default
Bedrijven

De voordelen van een nep rieten dak

Een rieten dak is de oplossing om je huis meer luxe uit te laten stralen. Bij de grotere huizen zie je het steeds vaker voorkomen dat zij in het bezit zijn van een rieten dak, als je er met de auto voorbij rijdt geeft het toch iets extra’s. Als je vroeger in het bezit was van een rieten dak, werd je als de armere bestempeld. Niet dat dit uitmaakt maar dit laat zien dat het beeld van een rieten dak is veranderd. De kleinere huizen van het verleden die gevestigd waren in de grasvelden of in dorpen hadden bijna allemaal een rieten dak. Je bent nu al overtuigd maar wat kost een rieten dak? De veiligheid en levensduur komt hierbij ook kijken.

De kans bestaat dat een rieten dak vuur kan vatten maar de ontwikkeling die de laatste jaren heeft plaats gevonden minimaliseert dat dit werkelijk gebeurd. In de huidige tijd wordt bij het zetten van een rieten dak een andere dakconstructie gebruikt, dit brengt niet alleen een brandveiligheid met zich mee maar ook een langere levensduur van 30 tot 40 jaar.

De dakconstructie die op dit moment wordt gebruikt is een combinatie van dakpannen en riet, door de twee mogelijkheden te combineren wordt het fundament van het huis verstevigd. Bij het kiezen van de gecombineerde dakconstructie zijn er twee manieren mogelijk, het dak wordt door een rietdekkersbedrijf belegd met echt of nep riet. Als het dak wordt belegd met nep riet kent het veel voordelen vergeleken met het echte riet. Een nep rieten dak is gemaakt van kunststof, dit resulteert dat de kans geminimaliseerd wordt dat er mos of schimmel groeit. Een ander voordeel is dat de levensduur van het rieten dak langer mee gaat en het is brandveiliger dan het echte riet. 

Bij het aanleggen van een rieten dak is het verstandig om een rietdekkersbedrijf in te schakelen, je weet dan zeker dat het uitbesteed wordt aan vakmensen en specialisten. Bij het aanleggen van een rieten dak is het verstandig om een rietdekkersbedrijf in te schakelen, je weet dan zeker dat het uitbesteed wordt aan vakmensen en specialisten.

Meer info : bezoekt u de website