Locomo
Image default
Bedrijven

Hoe werkt een waterfilter?

Een waterfilter heeft meerdere voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat het verontreinigd water kan reinigen. Daarnaast is gefilterd water vaak ook beter voor huishoudelijke apparaten als strijkijzers en waterkokers. Het gebruik van een waterfilter kan hierdoor de levensduur van je apparatuur verlengen.

Er zijn dus goede redenen om een waterfilter te installeren, maar hoe gaat het filteren van water precies in zijn werk? En verschillen filters van elkaar? Er zijn meerdere waterfilters op de markt. Hier vind je informatie over de meest bekende en de meest geraadpleegde waterfilters.

Verschillende waterfilters

Waterfilters dienen allemaal hetzelfde doel: het reinigen van water. De waterfilters die beschikbaar zijn kunnen verschillen in werking. Hier lees je daar meer over.

Waterfilter met omgekeerde osmose

Een waterfilter met omgekeerde osmose wordt ook wel een membraam filter genoemd. Dit filter zorgt ervoor dat de kleine moleculen van het water in stand worden gehouden, maar dat de grote chemische deeltjes eruit gefilterd worden. Dit filter bevat twee filters: een voorfilter die zand en metaal eruit haalt, en een drinkfilter die onzuiverheden zoals bacteriën verwijdert.

Geavanceerd filteren

Een geavanceerd filter heeft meerdere lagen, waardoor het ook wel een bezinkingsfilter genoemd wordt. Dit filter kan grote onzuiverheden uit het water halen, maar niet kleine (schadelijke) deeltjes die in het water opgelost zijn.

Koolstoffilter

Een actief koolfilter gebruikt kool om schadelijke stoffen uit het water te verwijderen. Aan kool blijven allerlei schadelijke stoffen kleven waardoor deze gemakkelijk afgevoerd kunnen worden. Dit soort filters zijn gevoelig voor algengroei en ophoping van bacteriën. Hierdoor bevatten dit soort filters vaak ook een UV filter om dit te voorkomen.

Naast bovenstaande filters zijn er nog meer waterfilters op de markt. Mocht je op zoek zijn naar een goed en geschikt waterfilter, dan zijn de waterfilters van softwatersystems.nl een aanrader. Dit bedrijf is ook gespecialiseerd in het aanbieden van waterontharder in Bergen op Zoom. Zij kunnen je ook advies geven over welk waterfilter het beste past bij jouw situatie. Daarnaast kun je bij dit bedrijf rekenen op goede kwaliteit en helpen ze je graag bij het installeren van je waterfilter.

Gerelateerde artikelen

Een huis kopen, neem de tijd en haast je niet

Camper camera’s

Psychologische hulp in de omgeving Randstad