Locomo
Image default
Bedrijven

Welk matras is het best geschikt voor kinderen?

Gaat je kind over naar een groot bed? Dan wil je natuurlijk dat hij of zij op het beste matras ligt. Het matras heeft namelijk een zeer grote invloed op de kwaliteit van de slaap. Tijdens het slapen moeten de spieren, zenuwen en pezen zich helemaal kunnen ontspannen, zodat het lichaam van je zoon of dochter zich kan herstellen tijdens de nacht. Met een natuurlatex matras van Una Matras zit je goed. Lees snel verder om er achter te komen waarom.

Optimale ondersteuning natuurlatex

Kinderen zijn zeer actief, waardoor de spieren overdag hard aan het werk zijn. In bed is het dus van belang dat het lichaam helemaal tot rust komt, zodat je kind helemaal op kan laden tijdens de slaap. Het lichaam kan zich pas optimaal herstellen als de gehele wervelkolom goed wordt ondersteund. Een latexmatras is gemaakt van veerkrachtig en soepel materiaal dat zich perfect aanpast aan het lichaam. Dit zorgt voor een uitstekend ligcomfort en heeft een drukverlagende werking. Doordat latex zich goed kan aanpassen aan de vorm van het lichaam, is het zowel geschikt voor lichtere kinderen als voor zwaardere volwassenen.

Allergievrije slaapomgeving

Is jouw kind overgevoelig voor stof of huisstofmijt? Dan is een latexmatras een must. Een matras gemaakt van dit natuurlijke materiaal is namelijk zeer hygiënisch. Bacteriën, schimmels en huisstofmijt kunnen geen voedingsbodem vinden in latex. Je bent dus verzekerd van een allergievrije slaapomgeving als je kiest voor een natuurlatex matras van Una Matras.

Afritsbare tijk

Kinderen kunnen af en toe nog een ongelukje hebben. Dit is geen probleem als je kiest voor een matras met een afritsbare tijk. Deze kan gewoon uitgewassen worden in de wasmachine.

Verschil kindermatras en matras volwassene

Het belangrijkste verschil tussen een kindermatras en matrassen voor volwassenen, is dat je geen zones wilt hebben in een kindermatras. Een kind is nog niet volgroeid en een matras gaat jarenlang mee, dus je wilt niet dat je kind verkeerd in de zones komt te liggen. Om ervoor te zorgen dat jouw kind lang met het matras kan doen, bestaat het natuurlatex Una kindermatras uit twee hardheden. Een medium stevigere kant voor leeftijd van 3 tot 11 jaar en een medium-zachtere zijde voor 12 to 17 jaar oud.