Locomo
Image default
Bedrijven

Psychologische hulp in de omgeving Randstad

Iedereen maakt in het leven enorm veel gebeurtenissen mee: de één is minder fijn dan de ander. Sommige gebeurtenissen kunnen zelfs zo erg ingrijpen op het leven dat ze psychische klachten achterlaten. Dit is vaak het geval bij traumatische gebeurtenissen, zoals ongelukken of aanslagen. De gebeurtenissen nestelen zich in het geheugen van slachtoffers, waarna deze beelden in de vorm van nachtmerries of flashbacks terug komen in het gezichtsveld van de slachtoffers. Vaak vertonen slachtoffers ook andere vormen van getraumatiseerde slachtoffers, zoals vermijdend gedrag of schrikreacties op bijvoorbeeld harde knallen. De bekendste vorm van een psychologische kracht is de posttraumatische stress-stoornis(PTSS). De mensen die lijden aan dit soort gebeurtenissen gaan vaak op zoek naar een psycholoog den haag.

Een psycholoog kan bij dit soort klachten namelijk een helpende hand bieden. Dit vakgebied is gespecialiseerd in het behandelen van mentale klachten: iets wat kan helpen de situatie waarin zo veel angst is beleefd te verwerken.

Eén van de therapieen die kan helpen bij PTSS is EMDR therapie bij een psycholoog amsterdam. EMDR-therapie staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is 25 jaar geleden voor het eerst omschreven door Francine Shapiro, een Amerikaanse psycholoog. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat EDMR een goede invloed heeft op mensen die lijden aan PTSS.

EMDR therapie is in theorie het laten terugdenken aan de traumatische gebeurtenis van de patiënt in combinatie met het maken van oogbewegingen: dit zorgt er voor dat het natuurlijke verwerkingssysteem van het brein wordt gestimuleerd. De gebeurtenis is zowel heftig als levendig, dit zorgt er voor dat er veel geheugencapaciteit wordt gebruikt. Het zo snel mogelijk van de vingers van de therapeut kost echter ook relatief veel capaciteit, wat er voor zorgt dat deze concurrentie van werkgeheugen weinig plaats overlaat voor de levendig- en narigheid van de herinnering. Dit betekent dat de patiënt een andere betekenis aan de gebeurtenis kan geven.

Meer info : bezoekt u de website

Gerelateerde artikelen

De koerier in Enschede is erg betrouwbaar

Uw droombaan bij de gemeente

Pvc Ramen En Deuren Ekeren