Locomo
Image default
Onderwijs

Snel een diploma behaal je hier

De fijnste opleiding tot pedicure volgen is van vele meiden een droom. Deze droom kan bij ons werkelijkheid worden. Als je snel je diploma wilt zit je bij ons helemaal goed. Binnen een jaar kan je hem al in handen hebben. Na het voltooien van de opleiding kan je meteen aan het werk. Sommigen gaan aan het werk in een salon en anderen beginnen voor zichzelf. Je kan ook in een tehuis voor ouderen helpen. Ouderen staan er namelijk om bekend dat ze veel problemen met hun voeten hebben. Naast de dingen die je op elke opleiding tot pedicure leert, leer je ook hoe je aan je klanten komt.

Theorie of praktijk?

De dingen die je als pedicure moet kunnen zijn echt verschillend. Bij ons leer je alles wat je moet kunnen en weten. De lessen zijn verdeeld in theorie en praktijk, de termen spreken voor zich. Over het algemeen worden de praktijk lessen meer gewaardeerd omdat je hier op een leuke wijze alles leert. Hierdoor beheers je de theorie ook snel. Toch is het bij sommige dingen wel belangrijk om eerst de theorie goed door te hebben genomen. De groepen zijn nooit erg groot zodat er altijd ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Al onze docenten zijn al jaren bezig in het vak.

Is het werk altijd leuk?

Nadat je de opleiding tot pedicure hebt afgerond weet je alles over voeten. Het is geen baan die onderschat moet worden. Het vereist veel kennis en ook een heleboel vaardigheden. Daarnaast is het ook nog eens belangrijk dat je klantvriendelijk bent, ook als je niet lekker in je vel zit. Wij reiken je alle materialen aan die je nodig hebt om te beginnen als pedicure. Je leert bij ons dus ook welke merken aan te raden zijn voor eigen gebruik. Het werk als pedicure is niet alleen maar leuk. Je zult ook te maken krijgen met vervelende klanten of extreem vieze voeten. Hierop mag je mensen altijd wijzen.