Locomo
Image default
Onderwijs

Je Spaanse skills snel verbeteren? Doe je voordeel met deze tips

Heb je in het verleden Spaans gevolgd op de middelbare school of al eerder een cursus Spaans gevolgd, maar merk je dat je blijft hangen op een bepaald niveau? Dat is voor veel mensen herkenbaar. Daarom geven wij in dit artikel een aantal tips waardoor jij weer stappen gaat maken in je taalontwikkeling. Zo verbeter je binnen afzienbare tijd jouw spreek- en schrijfvaardigheid. 

 

Lees Spaanse kranten en tijdschriften 

Als je al een beetje kennis hebt van de Spaanse taal, moet je een heel eind komen in de Spaanse kranten en tijdschriften. Wanneer je weet waar het over gaat, kan je er door de context steeds beter achter komen wat bepaalde woorden betekenen. Op die manier leer je onbewust zoveel nieuwe woorden bij en zal je dus binnen afzienbare tijd een verbetering zien in je Spaanse vaardigheden. Een tip van he thuis is om over onderwerpen te lezen die je interesseren. Dat maakt het makkelijker en leuker. Neem bijvoorbeeld het sportkatern als je weg bent van voetbal of de showbizzkatern als dat helemaal je ding is. 

 

Kijk je favoriete series in het Spaans 

Een lekker avondje Netflix behoort voor steeds meer mensen tot absolute ontspanning. Maar, wist je dat je tijdens die ontspanning ook uitstekend de Spaanse taal kan leren. Kijk een Spaanstalige serie of zet je Engelstalige serie in het Spaans. Hierdoor kom je constant in aanraking met de taal en raak je gewend aan het tempo van spreken. Een absolute aanrader voor mensen die beter Spaans willen leren spreken én verstaan. 

 

Onderhoud Spaanstalig contact 

 

Dit geldt zowel schrijven als spreken. Actief contact onderhouden is een ideale manier om je Spaans te onderhouden en te oefenen en wie weet levert het ook een mooie vriendschap op. Laat je gesprekspartner vooral weten dat je bezig bent met het leren van de Spaanse taal en vraag hem of haar niet over te schakelen op Engels. Ook kan je diegene vragen om je te wijzen op terugkomende fouten in je spraak of schrift. 

 

Volg een extra cursus 

Een cursus blijft uiteindelijk een van de meest effectieve manieren om binnen afzienbare tijd een taal goed te kunnen spreken. Volg daarom een cursus Spaans als jij echt stappen wil maken in je taalniveau. De actieve begeleiding van een vakdocent werk doorgaans voor de meeste studenten heel erg goed. Dat geld overigens voor alle talen. Wil je bijvoorbeeld stappen maken met Italiaans? Volg dan een cursus Italiaans 

 

 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/spaans/