Locomo
Image default
Bedrijven

Tegels verwijderen

Tegels verwijderen

Voor u de prachtige nieuwe tegels die u gekocht hebt bij TegelwinkelXL op de vloer laat leggen, wacht eerst nog een andere klus: tegels verwijderen. Pas daarna mag u denken aan de fraaie nieuwe tegels die u bij Tegelwinkel XL hebt aangeschaft. Want dat u daar uw tegels koopt, is logisch. De specialisten kunnen snel leveren, ze bieden de laagste prijsgarantie en zijn nog een bedrijf dat hecht aan persoonlijk contact. U kunt bovendien binnen 14 dagen gratis retourneren en bestellingen van meer dan 749 euro worden gratis bij u thuis bezorgd.

Goed gereedschap belangrijk voor weghalen wc tegels en wandtegels

Maar eerst dus tegels verwijderen, een klus die u prima zelf kunt klaren ongeacht of het nou gaat om wc tegels of wandtegels. Belangrijk is om als u de tegels gaat verwijderen over het juiste gereedschap kunt beschikken. U bent in elk geval een breekhamer nodig, terwijl ook een luchthamer een must is, met name om de tegels door middel te breken. Voor plavuizen maakt u gebruik van een breekhamer. Daarmee breekt u namelijk gemakkelijk eerst de tegels voor u ze weghakt.

Check eerst hoe de tegels gelegd zijn en of gebruik is gemaakt van lijm of specie

Voor u overijverig begint te hakken is het belangrijk na te gaan hoe de tegels die u wilt weghalen gelegd zijn en of ze vastzitten met lijm of specie. Dat maakt nogal wat verschil namelijk. Gelijmde tegels haalt u weg met beitel en hamer waarmee u de tegels als het ware los tikt. U kunt eventueel ook een schroevendraaier gebruiken als beitel. Over lijm gesproken, ook de lijmresten haalt u helemaal weg voordat er geëgaliseerd wordt en de nieuwe vloer gelegd kan worden. Het verwijderen van tegels is een pittige klus die bovendien een hoop rommel oplevert. Houd daar wel rekening mee.

Meer info : bezoekt u de website