Locomo
Image default
Particuliere dienstverlening

Top 10 voordelen van zonne-energie

Er zijn veel redenen waarom huiseigenaren op zonne-energie over gaan, maar het verbeteren van het milieu en het verlagen van de energiekosten zijn de meest voorkomende redenen. Veel mensen zijn zich ervan bewust dat zonne-energie een grote verbetering van het rendement van een huis is en staan te popelen om hun ecologische voetafdruk te verminderen en tegelijkertijd de waarde van hun woning te verbeteren.

Of uw motivaties om op zonne-energie te gaan nu economisch, milieutechnisch of persoonlijk zijn, deze grote lijst van voordelen van zonne-energie zal voor iedereen iets te bieden hebben. Hier zijn de top tien redenen van Ribbers Solarworks waarom zonne-energie goed is voor uw huis en populairder dan ooit in Nederland.

1. Drastisch verminderen of zelfs elimineren van uw elektriciteitsrekeningen

Of u nu een huiseigenaar, bedrijf of non-profit bent, de elektriciteitskosten kunnen een groot deel van uw maandelijkse uitgaven uitmaken. Met een zonnepaneel systeem, zult u gratis stroom opwekken voor de komende 25+ jaar. Zelfs als u niet 100 procent van de energie die u verbruikt produceert, zal zonne-energie uw energierekeningen verminderen en u zult nog steeds veel geld besparen.

2. Verdien een behoorlijk rendement op uw investering

Zonnepanelen zijn geen kostenpost – ze zijn een van de beste manieren om te investeren, met rendementen die vergelijkbaar zijn met die van meer traditionele beleggingsvormen zoals aandelen en obligaties. Dankzij de aanzienlijke besparing op de elektriciteitsrekening betaalt de gemiddelde huiseigenaar zijn zonnepaneelsysteem in zeven tot acht jaar terug en ziet hij een ROI van 20 procent of meer.

3. Beschermen tegen stijgende energiekosten

Een van de duidelijkste voordelen van zonnepanelen is de mogelijkheid om de prijzen van nutsvoorzieningen af te dekken. In de afgelopen tien jaar zijn de residentiële elektriciteitsprijzen gemiddeld met drie procent per jaar gestegen. Door nu te investeren in een zonne-energiesysteem kunt u uw elektriciteitstarief vaststellen en beschermen tegen onvoorspelbare stijgingen van de elektriciteitskosten. Als u een bedrijf of huiseigenaar bent met een fluctuerende kasstroom, helpt het gaan van zonne-energie u ook om uw uitgaven beter te voorspellen en te beheren.

4. Verhoog uw eigendomswaarde

Uit meerdere studies is gebleken dat woningen die zijn uitgerust met zonne-energiesystemen een hogere vastgoedwaarde hebben en sneller verkopen dan niet-zonnewoningen. Taxateurs houden steeds meer rekening met zonne-installaties, omdat ze de waarde van woningen op het moment van verkoop bepalen, en omdat huizenkopers meer kennis hebben van zonne-energie, zal de vraag naar woningen die zijn uitgerust met zonnepanelen blijven groeien.

5. Verhoog de energieonafhankelijkheid

De zon is een bijna eindeloze energiebron en een belangrijk onderdeel van het bereiken van energieonafhankelijkheid in Nederland. Door onze capaciteit om elektriciteit uit de zon op te wekken te vergroten, kunnen we ons land ook isoleren tegen prijsschommelingen op de wereldwijde energiemarkten.

6. Creëer banen en help uw lokale economie

Volgens KvK voegt de zonne-industrie vele malen sneller banen toe dan de totale economie. De verwachting is dat deze groei zich zal voortzetten. Omdat zonne-energie-gerelateerde banen over het algemeen hoger betalen en niet kunnen worden uitbesteed, zijn ze een belangrijke bijdrage aan de economie.

7. Beschermen van het milieu

Zonne-energie is een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 38 procent van alle CO2-uitstoot in Nederland, en als u met zonne-energie werkt, kan dat aantal aanzienlijk worden verminderd. Een typisch residentieel zonnepaneelsysteem zal drie tot vier ton koolstofuitstoot per jaar elimineren – het equivalent van het planten van meer dan 100 bomen per jaar.

8. Toon uw betrokkenheid bij duurzaamheid

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke onderdelen van de cultuur en waarden van een organisatie. Ze leveren ook resultaten op. Consumenten en gemeenschappen erkennen en belonen in toenemende mate bedrijven die ervoor kiezen om op een verantwoorde manier te opereren. Bedrijven vinden dat “groene” referenties een krachtige motor zijn voor de aankoopbeslissingen van de consument, het creëren van goodwill en het verbeteren van de bedrijfsresultaten.

9. Het moreel van de werknemers verhogen

Net als de consument hebben ook de werknemers waardering voor de inzet van hun werkgevers voor hun operationele verantwoordelijkheid. Werknemers delen in het succes en de bijdragen van hun organisaties. Bedrijven die zich bekommeren om hun gemeenschap en omgeving hebben vaak een lager verloop, meer betrokken werknemers en een hoger moreel niveau.

10. Blijf concurrerend

Bedrijven realiseren zich snel de sociale en economische voordelen van het gebruik van zonne-energie. Omdat vroege adoptiebedrijven de concurrentie voor zijn, onderzoeken veel bedrijven zonne-energie als een manier om bij te blijven.

Meer info : bezoekt u de website

Gerelateerde artikelen

Wiskunde bijles nodig in Utrecht

Dit gepassioneerde bedrijf verleent optimaal onderhoud aan rieten daken

Online scheiden is kiezen voor gemak