Locomo
Image default
Hobby en vrije tijd

Vuurwerk aansteker

Aan het eind en begin van elk jaar geniet iedereen in Nederland weer van vuurwerk. Dit is één van Nederlands grootste tradities en iedere Nederlander doet hier aan mee. Of je het vuurwerk nou zelf afsteekt, of je kijkt alleen naar het vuurwerk, bijna iedereen vindt vuurwerk een geweldige manier om het nieuwe jaar te beginnen. Maar met welke vuurwerk aansteker kunt u het beste vuurwerk aansteken?

Manieren om vuurwerk af te steken

Er zijn zeer veel verschillende manieren om vuurwerk af te steken. Er zijn eigenlijk twee manieren om vuur af te steken, door middel van een lont of door middel van een vuurwerk aansteker. Beide manieren hebben hetzelfde effect en zorgen ervoor dat vuurwerk afgestoken wordt. Toch hebben beide manieren andere voordelen en nadelen. Het afsteken van vuurwerk met een lont is namelijk veiliger, maar werkt niet altijd effectief. Daarbij moet de lont zelf eerst ook nog aangestoken worden en daar is ook weer een aansteker voor nodig. Als laatst valt het ook niet op wanneer de lont aangestoken is waardoor er brandwonden kunnen ontstaan. Bij vuurwerk aanstekers is dit eigenlijk andersom. Het aansteken van vuurwerk met een lont in plaats van vuurwerk aanstekers gaat misschien wel gemakkelijker, maar dit is in principe minder veilig. Hoewel het vuur van vuurwerk aanstekers zeer gericht en niet wild is, kan dit er toch voor zorgen dat het lontje van het vuurwerk te dichtbij het vuurwerk zelf wordt aangestoken en dus te snel afgaat. Dit gebeurt alleen zelden omdat vuurwerk aanstekers een zeer vaste vlam hebben. Ook zijn vuurwerk aanstekers zeer gemakkelijk mee te nemen en liggen deze aanstekers lekker in de handen. Vuurwerk aansteken is dus met de vuurwerk aanstekers veel gemakkelijker, maar minder veilig dan aansteken met een lont.

Vuurwerk aansteker

Vuurwerk kan aangestoken worden met een speciale vuurwerk aansteker. Je kunt een normale sigarettenaansteker gebruiken, maar je kan ook gaan voor de professionele gasbrander. Deze speciale vuurwerk aansteker is zo gemaakt dat de vlam van deze vuurwerk aansteker niet door de wind kan uitgaan. Hierdoor is ontstaat er een zeer duidelijke vlam dat op één punt gericht is. Het aansteken van vuurwerk gaat hierdoor zeer gemakkelijk en is bovendien een stuk veiliger dan met een normale aansteker. Als jij ook geïnteresseerd bent in deze aanstekers, kunt u een vuurwerk aansteker kopen via dutch-pyro.nl.

Meer info : bezoekt u de website