Locomo
Image default
Vakantie

Oude Europese steden

Moderne steden zoals Rotterdam en Berlijn zijn hip tegenwoordig, maar een stad waar je de geschiedenis kunt proeven is voor veel mensen ook een goede reden om de stad te bezoeken. In Europa zijn er genoeg van deze historische steden. Hier volgen er een aantal die zeker een stedentripje waard zijn. Veel stedentrips zijn overigens te boeken voor een aantrekkelijke prijs als je gebruik maakt van een vakantie-vergelijker.  

De eeuwenoude Spaanse stad Segovia kan niet ontbreken in dit lijstje. Segovia ligt in de regio Castillië-León vlakbij Madrid. De stad staat bol van de historische bezienswaardigheden. Met name het Romeinse aquaduct en de gotische kathedraal in het centrum zijn kenmerkend voor de Segovia. De ligging van de stad is bovendien prachtig. Geschikt voor een meerdaagse stedentrip of een dagtripje wanneer je in de buurt bent. Rome, de hoofdstad van Italië, is natuurlijk ook niet te missen. De stad laat zich het best omschrijven als één groot openluchtmuseum. De bekendste bezienswaardigheden zijn de Trevifontein, het Forum Romana en het Colosseum. Maar er is nog zoveel meer te zien. Een meerdaagse stedentrip is zeker aan te raden als je alles wilt zien dat de stad te bieden heeft. Wat dichter bij huis ligt het Duitse Trier, op de grens bij Luxemburg. Makkelijk aan te rijden met de auto dus. Je vindt hier vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. Het eeuwenoude Porta Nigra is hier een mooi voorbeeld van. Ook Athene is een aanrader op dit gebied. Het is één van de oudste steden van Europa en heeft vele historische en archeologische bezienswaardigheden. De Akropolis, de Tempel van Zeus en Parthenon bijvoorbeeld.

Deze steden zijn voor liefhebbers van historie en cultuur een must om eens te bezoeken. Als je zo voordelig mogelijk op vakantie wilt is het aan te raden gebruik te maken van een vakantievergelijker. Een handig hulpmiddel om de goedkoopste vluchten en hotels in een overzicht naast elkaar te krijgen.

Meer info : bezoekt u de website