Locomo
Image default
Woningen

Zo bespaar je efficiënt op de woonlasten!

Besparen op de woonlasten is iets dat veel mensen willen, maar wat uiteindelijk niet veel mensen op een efficiënte manier lukt. Besparen op de woonlasten hoeft echter niet zo lastig te zijn als dat het vaak lijkt. Zorgen dat u op een paar kleine simpele zaken let en dat u niet bij een te dure energieleverancier zit kan al zorgen dat er op maandbasis een stuk meer geld overblijft voor andere zaken. Daarnaast kan het geld dat bespaard wordt op de woonlasten ook gebruikt worden om bijvoorbeeld op te sparen. Hieronder vindt u een aantal tips om efficiënt te besparen op de woonlasten. Tip 1: Zorg voor een goede isolatie Isolatie is in huis van cruciaal belang. Een goede isolatie kan er immers toe leiden dat de warmte die in huis gecreëerd wordt ook een stuk langer aanwezig blijft. De warmte heeft niet de mogelijkheid de woning uit te gaan, maar de kou van buiten heeft ook niet de mogelijkheid uw woning binnen te komen. Zo kan een kleine hoeveelheid energie die de verwarming verbruikt lang mee gaan. Dit zorgt er weer voor dat de verwarming niet meer energie hoeft te verbruiken dan dat nodig is.

Tip 2: Gebruik spaarlampen Licht in huis verbruikt uiteraard ook energie. Daarom is het slim om over te stappen op spaarlampen. Deze verbruiken op de langere termijn namelijk een stuk minder energie dan reguliere lampen. Wel is het zo dat ze vaak bij de aankoop wat duurder zijn, maar het is zeker een goede investering. Zeker een optie om dus even over na te denken! Tip 3: Zorg voor een goedkope energieleverancier De leverancier die uw woning van energie voorziet is uiteindelijk natuurlijk de maatschappij waar uw geld naartoe gaat. Het is voor u belangrijk dat deze maatschappij u niet meer geld vraagt dan nodig. De ene energieleverancier is duurder dan de ander. Dit betekent dat u zou moeten kijken wat voor de voordeligste leverancier is. Hier kunt u het best naar kijken door verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar een inboedelverzekering via overstappen.nl. Daarnaast kunt u ook een vergelijking doen voor een opstalverzekering via overstappen.nl.

Tip 4: Bespaar met mobiele apparaten Mobiele telefoons, tablets en laptops verbruiken via bepaalde omwegen een stuk meer energie dan dat de meeste mensen in de gaten hebben. Een goed voorbeeld is het opladen van uw mobiele telefoon. Vaak wordt als de telefoon volledig is opgeladen het kabeltje uit het apparaat gehaald, maar de oplader blijft in het stopcontact zitten. Zonder dat u het zich realiseert verbruikt de kabel op dat moment nog energie. Ondanks het feit dat dit niet veel energie is, scheelt het op lange termijn toch aardig wat geld. Daarnaast is het een absolute aanrader laptops uit te zetten wanneer ze niet worden gebruikt in plaats van bijvoorbeeld op slaapstand.