Locomo
Image default
Vakantie

De top 5 Reykjavik bezienswaardigheden om te ontdekken

De top 5 Reykjavik bezienswaardigheden om te ontdekken

Reykjavik, de bruisende hoofdstad van IJsland, is een stad vol verrassingen en adembenemende Reykjavik bezienswaardigheden. Hier zijn de top 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen:

1. Blue Lagoon:
Hoewel technisch gezien net buiten Reykjavik gelegen, is een bezoek aan de Blue Lagoon een ervaring die je niet wilt missen. Ontspan in het warme, mineraalrijke water terwijl je omringd wordt door het ruige landschap van lavavelden. Verwen jezelf met een moddermasker of geniet van de rustgevende atmosfeer.

2. Perlan:
Gelegen op Öskjuhlíd-heuvel biedt Perlan niet alleen een spectaculair uitzicht over Reykjavik, maar herbergt het ook verschillende interessante tentoonstellingen. Leer meer over IJslands natuurlijke bronnen in het interactieve museum of geniet van heerlijk eten in het draaiende restaurant met panoramisch uitzicht.

3. Hallgrímskirkja:
De iconische kerk van Reykjavik is een absolute must-see. Met zijn unieke architectuur, geïnspireerd op basaltformaties, rijst de Hallgrímskirkja hoog boven de stad uit. Neem de lift naar de top van de toren en geniet van het adembenemende uitzicht over Reykjavik en de omliggende bergen en zee.

4. Nationaal Museum van IJsland:
Duik diep in de geschiedenis en cultuur van IJsland in dit fascinerende museum. Van Vikingtijdperk tot moderne kunst, deze plek biedt een uitgebreid overzicht van de IJslandse geschiedenis. Bewonder de artefacten en leer meer over het unieke erfgoed van dit land.

5. Harpa Concertzaal:
Deze moderne concertzaal is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een belangrijk cultureel centrum van Reykjavik. Geniet van live muziekoptredens variërend van klassieke concerten tot populaire IJslandse bands.

De 3 beste Excursies Ijsland

IJsland staat bekend om zijn adembenemende landschappen en unieke natuurlijke attracties. Als je van plan bent om dit prachtige land te bezoeken, mag je deze drie Excursies Ijsland zeker niet missen:

1. Jökulsárlón Glacier Lagoon:
Jökulsárlón Glacier Lagoon is een adembenemend natuurlijk fenomeen dat je niet wilt missen tijdens je verblijf in IJsland. De lagune wordt gevormd door smeltwater van gletsjers en biedt een ongelooflijk uitzicht op drijvende ijsschotsen. Je kunt een boottocht maken om de lagoon van dichtbij te ervaren en zelfs zeehonden spotten.

2. Puffin watching tour:
Als je geïnteresseerd bent in vogels, dan is een puffin watching tour een geweldige excursie voor jou. IJsland is de thuisbasis van duizenden papegaaiduikers die ook wel bekend zijn onder de naam puffins en tijdens deze tour kun je ze van dichtbij bekijken in hun natuurlijke leefgebied.

3. Volcano Tour:
Een unieke excursie die je alleen in IJsland kunt doen, is de Inside the Volcano Tour. Tijdens deze avontuurlijke trip daal je af in een slapende vulkaan en verken je het binnenste van de aarde. Dit is iets wat je maar een keer in je leven doet en leg de mooiste momenten vast op camera.