Locomo
Image default
Energie

Kies voor opslag energie in je aggregaat

Een aggregaat met opslag energie

Een aggregaat die met een daarvoor bestemde opslag energie genereert is een goede keuze in de richting van een beter milieu. Deze typen aggregaten hebben een accu naast de originele verbrandingsmotor. Dit zorgt ervoor dat er door deze opslag energie kan worden afgegeven terwijl de verbrandingsmotor niet draait. Hierdoor wordt de uitstoot van schadelijke stoffen als CO2 gereduceerd. Het is een stap in de goede richting om met een speciaal hiervoor ontworpen opslag energie te bewaren voor later.

Het gebruik van een aggregaat

Een aggregaat wordt voornamelijk gebruikt bij evenementen of andere gebeurtenissen waar geen normale stroombron beschikbaar is. Denk hierbij aan een concert of festival of een groot grasveld of betonnen terrein. Met behulp van een aggregaat kunnen apparaten die hiervoor nodig zijn worden aangesloten. Maar ook een ziekenhuis of verzorgingstehuis kan baat hebben bij een aggregaat. Omdat het gevaar oplevert als het reguliere stroomnetwerk daar uitvalt moet er altijd een backup beschikbaar zijn hiervoor. Een aggregaat biedt deze backup.

Bespaar met opslag flink wat energie

Door op de juiste manier gebruik te maken van de opslag in de aggregaat kan de energie op een later moment worden gebruikt. Dit is enorm handig op momenten dat de aggregaat niet op zijn volle kracht hoeft te fungeren. Een voorbeeld hierbij is een bouwplaats in de nacht. De werkzaamheden liggen stil en het enige dat van stroom moet worden voorzien zijn de beveiligingscamera’s en lampen. Het zou zonde zijn om hiervoor de gehele generator op volle kracht de hele nacht te laten draaien. In plaats daarvan is het verstandig om te kiezen voor het gebruiken van de energie uit de opslag van de accu.

Nog betere opslag is groenere energie

Het bovenstaande voorbeeld is een grote stap in de richting van een schoner milieu. Toch kan het nog een stukje groener. In dit geval met zonnepanelen. Stel je voor dat je naast een accu ook nog een zonnepaneel op je aggregaat hebt zitten. Deze vangt hernieuwbare energie en zet deze om naar de opslag. Daarbij werkt ook de accu nog volledig. Er is hierdoor meer stroom beschikbaar die geen schadelijke stoffen uitstoot. Dat maakt dit een nog groenere oplossing.

Werk samen met de specialist

Er bestaan vele verschillende soorten aggregaten. De echte specialist weet precies op welke zaken jij moet letten als je hierin geïnteresseerd bent. Neem contact op met een deskundige partij en laat je adviseren. Leg je vraagstukken aan hen voor en ontdek dat je tegen steeds vaker met een goede opslag energie kunt gebruiken als de generator niet op zijn piekmoment hoeft te fungeren.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/