Locomo
Image default
Energie

Simonly versus Mobiel abonnement

Tegenwoordig is (bijna) iedereen in bezit van een mobiele telefoon. Toen de mobiele telefoon net op de markt was werd er gebruik gemaakt van prepaid tegoed, hiermee kon je de mobiele telefoon opwaarderen en kon je bellen en sms’en. In de huidige situatie gaat dit een stuk gemakkelijker, je kunt kiezen voor een simonly abonnement óf een mobiel abonnement. Ook kun je kiezen uit verschillende hoeveelheden data, zo kun je kiezen voor maandelijks 1 MB maar ook voor sim only onbeperkt internet. De verschillen tussen de abonnementen, voor- en nadelen en het abonnement die het beste bij jou past wordt in dit artikel behandeld.

Simonly

Een simonly abonnement is een abonnement zonder telefoon. Om gebruik te maken van dit abonnement moet je dus in het bezit zijn van een telefoon óf een nieuwe telefoon aanschaffen (en in één keer betalen).

Voordelen

  • Als je een toestel hebt gekocht en je wilt alleen gebruik maken van data (MB’s, bellen en SMS) is Sim only ideaal.

  • Maandelijkse kosten zijn laag.

  • Maandelijkse opzegbaar

Nadelen

  • Wanneer je niet in bezit bent van een telefoon, moet je deze in één keer aanschaffen.

  • Je telefoon is niet verzekerd.

Mobiel abonnement

Een mobiel abonnement is een abonnement mét telefoon. Wanneer je het abonnement afsluit krijg je een door jou uitgekozen telefoon met belminuten, sms’jes en data. Je betaald bij een mobiel abonnement voor de telefoon (maandelijkse aflossing) én het abonnement.

Voordelen

  • Wanneer het contract afloopt, mag je een nieuwe telefoon kiezen. Zo ben je altijd in bezit van het nieuwste model.

  • Je kan de mobiel in delen afbetalen, hierdoor kun je een mobiel gebruiken die je normaal niet zou kunnen aanschaffen.

Nadelen

  • Hoge maandelijkse lasten.

  • Je zit twee jaar aan een abonnement vast.

Welke keuze past bij jou?

Bij het vergelijken van de twee abonnementsvormen is duidelijk geworden dat… wanneer je in het bezit bent van een telefoon of het vermogen hebt om een nieuwe telefoon aan te schaffen, een sim only abonnement het beste past. Wanneer dit niet het geval is, kun je het beste kiezen voor een mobiel abonnement. Pas hierbij wel op, je maandelijkse lasten zullen een stuk hoger liggen. Kies alleen voor een mobiel abonnement als je deze maandelijkse lasten kunt dragen!

 

Gerelateerde artikelen

Kies voor opslag energie in je aggregaat

Installatie, onderhoud en reparatie van een cv ketel

Energie