Locomo
Image default
Bedrijven

De voordelen van zelfklevende etiketten

Een zelfklevend etiket is vergelijkbaar met een sticker. Het etiket is aan de achterzijde behandeld met een laagje lijm, en kleeft onmiddellijk wanneer het beschermlaagje is verwijderd. Waar deze etiketten vroeger sober bleven, worden ze tegenwoordig gebruikt om het bedrijf aan te prijzen. Zo zijn ze uitgedost met mooie logo’s en bijbehorende belangrijke informatie van het product. Maar heb je toch nog twijfels over het gebruik van zelfklevende etiketten voor jouw producten? Lees dan de twee meest genoemde redenen waarom andere ondernemers en bedrijven kozen voor zelfklevende etiketten.

Eigen ontwerp toevoegen

Mensen zijn over het algemeen vrij visueel ingesteld. Wat betekent dat we ons snel aangetrokken (of afgestoten) voelen door een beeld of afbeelding. Voor bedrijven is het belangrijk om hierop zo goed mogelijk in te spelen. En een zelfklevend etiket is één van de makkelijkste manieren om je product visueel te laten stralen. Door moderne druktechnieken is het namelijk geen enkel probleem om zowel je bedrijfslogo als de nodige productinformatie op de etiketten te laten printen. Je kunt zelfs kiezen voor een bijpassende achtergrondkleur. En wil je iets luxueus? Kies er dan voor om reliëf aan te brengen op het etiket, waardoor de letters er nog meer uitspringen.

Leverbaar in vele soorten en maten

De grootte van een etiket moet je laten afhangen van de grootte van het product. Neem bijvoorbeeld het verschil tussen een fles zeep en een handzeep. Omdat de handzeep een kleinere oppervlakte heeft, is het belangrijk om je etiket hierop aan te passen. Zo houd je alles in proportie en voorkom je een vreemde aanblik op het product. Gelukkig kun je bij zelfklevende etiketten helemaal zelf de grootte aangeven. Dit zorgt ervoor dat het etiket altijd perfect past bij het product. En dan nog één laatste voordeel: de etiketten zijn leverbaar in zowel grote als kleinere oplages. Wat het risico verminderd. Dus geen enkele reden om zelfklevende etiketten niet uit te proberen.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten/zelfklevende-etiketten