Locomo
Image default
Groothandel

Wat kan je doen met hardhout?

Wat kan je doen met hardhout?

Hardhout is een van de vele soorten hout wat er bestaat, maar wat kan je er eigenlijk mee doen? Het is misschien eerst interessant om te weten waaruit je hardhout eigenlijk kan krijgen. Wat dacht je van tropisch hardhout? Het is een manier hoe je het hout krijgt, en het is verkrijgbaar in Nederland door allerlei soorten winkels. Om ideeën te krijgen wat je ermee kan doen: Wat wil je ermee doen? Iets beschermen? Iets maken wat voor een lange tijd goed blijft? Iets bouwen wat tegen een stootje kan? Laat je creativiteit los gaan, zo kom je uiteindelijk op een leuk idee waar je in de toekomst trots op wordt!

 

Er zijn gigantisch veel types hout

Tropisch hardhout is niet het enige type hout die er bestaat natuurlijk, er is ook eikenhout, vurenhout, rabat, lariks en nog veel meer. Ze hebben verschillende soorten kenmerken waardoor niemand kan zeggen wat het beste is, zeker als het gaat over het bouwen van iets, want de ander wilt waterdicht, terwijl de ander sterke hout wilt. Hierdoor vraag je je misschien af: Waar komen al deze types vandaan? Dat is simpel te beantwoorden, er zijn gigantisch veel bomen in de wereld met verschillende eigenschappen dankzij de klimaat. Misschien kan het leuk zijn om te onderzoeken welke er allemaal zijn?

 

Hoe zou de wereld er zonder hout uit zien?

Het is een interessante vraag om over na te denken, want hoe drastisch anders zou onze wereld eruit zien zonder hout? Verschrikkelijk drastisch zou ik al zeggen, niet alleen omdat we nu hout gebruiken voor al onze bouwwerken, maar ook voor papier en de natuur. De natuur zou er wat minder druk uit zien, en bossen zouden waarschijnlijk minder indrukwekkend zijn. Onze materialen zouden veel duurder zijn, omdat we bijv. metaal meer zouden gebruiken. Dus wil jij graag wat bouwen? Waarom kies je niet voor hout en zoek je via winkels online?

https://www.vandenberghardhout.com/nl/