Locomo
Image default
Woning en Tuin

Vier manieren om het uiterlijk van uw badkamer aan te passen

Badkamers behoren tot één van de meest bezochte kamers in de woning. Of het nu is om van het toilet gebruik te maken om, het handenwassen of om te ontspannen in een warm bad, de badkamer is belangrijk voor het algemene comfort van de gebruiker om vele redenen. Natuurlijk gaat het om het geheel aan sanitair, douche, badkamermeubel en tegels maar de inrichting en sfeer hebben zeker invloed op de mate van comfort die u ervaart in uw badkamer. Na een verhuizing of bij een verouderde badkamer is er vaak de gedachte aan een totale badkamerrenovatie heeft niet iedereen de tijd of het geld om dit ook daadwerkelijk uit te voeren. Gelukkig zijn er vijf fantastische methoden die elke woningbezitter of huurder kan uitvoeren om, zonder een complete badkamer te verbouwen, de uitstraling van de badruimte te verbeteren. Hier vindt u deze vier manieren om tegen geringe kosten de feel en look van de badruimte totaal te veranderen.

Verf de muren en eventueel het meubilair

Soms kan een eenvoudige verandering van kleur al het verschil maken. Als het meubilair en de kasten van oorsprong al zijn voorzien van spuitwerk dan is het aanbrengen van een nieuwe verflaag niet al te moeilijk en geeft direct een nieuw resultaat. Ook de wanden, stucwerk of tegelwerk, kan van een nieuwe kleur worden voorzien met verf die de badruimte zonder veel gedoe verandert. Met name matte verf is erg geschikt hiervoor en zal zelfs, afhankelijk van de ondergrond, waarschijnlijk in één laag dekken. Denk eraan dat lichte kleuren de ruimte ruimer laat ervaren terwijl warme tinten vaak voor gezelligheid zorgen.

Pas de verlichting aan

Een badkamer zonder daglicht of met slechts een klein raam is vaak ook een donkere ruimte. Door hier licht aan toe te voegen creëert u een transformatie in de sfeer en gezelligheid van de badkamer. Tl-verlichting geeft bijvoorbeeld vaak veel en helder licht maar door meerdere lichtbronnen op meerdere plakken te plaatsen wordt het een totaal andere beleving. Ook met weinig geld is er al veel mogelijk, minder wattage in de bestaande fittingen en het toevoegen van sfeerlicht vanuit extra hanglampen en spots bij de spiegel die u ook offset kunt plaatsen voor een meer speels effect. Drijvende LED lampen in het bad of LED verlichting in kleur op batterijen op andere plekken in de badkamer zorgen ook voor een sfeereffect. 

Vervang de badkameraccessoires en de handdoeken

Handdoeken, badmatten, douchegordijnen en badkameraccessoires kunnen na verloop van tijd best saai zijn. Omdat de badkameraccessoires over het algemeen ook makkelijk te vervangen zijn is hier eenvoudig wat aan te doen. Vervang de badkameraccessoires door andere modellen in een chromen uitvoering, met houtdetails of juist in een kleur. Pas hier ook de handdoeken, badmatten en washandjes op aan om deze verandering te versterken. Heeft u een douchegordijn neem deze dan ook mee in de verandering en indien het douchegordijn rond het bad hangt kunt u nog een glazen badwand overwegen voor meer ruimtelijkheid. Kies een nieuwe kleur of sprekende patronen en verwissel de badkameraccessoires, de handdoeken, badmatten en eventueel het douchegordijn voor een snelle verandering in de badkamer.

Vervang onderdelen van kranen en badkameraccessoires

Als u in de badkamer of het toilet wilt toewerken naar een meer moderne uitstraling dan kan het ook zinvol zijn om de knoppen van kranen en de badkamerkastdeurtjes, de douchekop al of niet inclusief de glijstang en de deurknop eenvoudig te vervangen. Ook hier kunnen de badkameraccessoires zoals de toiletrolhouder of de handdoekhouders, geheel of gedeeltelijk, mee vervangen worden. Een geringe investering maar ook deze kent een groot effect in de wijze waarop u uw badkamer ervaart. Een verandering die u waarschijnlijk zelf kunt uitvoeren. 

 

Meer info : bezoekt u de website

Gerelateerde artikelen

Het onderhouden van een houtkachel doe je zo!

Bij ons vind je interieur op maat

Wat is radiatorbekleding?