Locomo
Image default
Sport

Beginnend golfer? Deze spullen heb je nodig om te kunnen spelen

Golfen is een prachtige buitensport om te beoefenen. Het lijkt op het eerste oog niet al te moeilijk, totdat men het voor het eerst ervaart. Heeft men eenmaal de swing te pakken, dan wil men vaak ook meer. Maar wil je echt starten met golfen, dan komt daar wel het een en ander bij kijken. Ben jij een beginnend golfer, dan heb je nogal wat spullen nodig om te kunnen beginnen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan golfclubs, golfballen, golfschoenen en golfkleding. Een flinke lijst, maar essentiële onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken tijdens het spelen van golf.

Zorg voor golfclubs op maat

Golf spelen doe je met golfclubs, het belangrijkste onderdeel. Daarbij is het belangrijk om niet zomaar lukraak een set golfclubs te kopen. Aan te raden is om je hier goed over te laten informeren door bijvoorbeeld een ervaren golfspeler. Deze kunnen je precies zeggen wat je nodig hebt voor type golfclubs. De clubs moeten passen bij je lichaam en de swing die je hebt, anders ontstaan er kansen op blessures. Als beginnend golfer is het ook niet nodig om direct de duurste golfclubs te kopen gezien je het nog onder de knie moet krijgen. Kies voor een degelijke en complete set golfclubs, die allen geschikt zijn voor je lichaam en swing. Zorg ook direct voor een golftas of trolley waarin je clubs passen, zodat je deze mee de golfbaan op kan nemen.

Kies de juiste golfschoenen voor de perfecte grip bij het slaan

Een ander belangrijk onderdeel zijn de golfschoenen. Je loopt immers alle banen af op hetzelfde schoeisel en daarnaast is het belangrijk dat je ook standvastig staat bij het slaan van de golfbal. Bij golfschoenen kan je veelal kiezen uit schoenen met soft-spike noppen of schoenen met vaste noppen. De noppen zijn nodig om een uitglijder tijdens het slaan te voorkomen. Ook bij golfschoenen is het handig om je te laten informeren, maar bovenal is het belangrijk dat ze goed om de voeten zitten en voor de nodige grip zorgen. Als je op zoek bent naar goede golfschoen dan zijn de golfschoenen van golferspoint een aanrader. Deze partij heeft een groot aanbod in golfschoenen in verschillende merken, kleuren en maten. Naast golfschoenen draag je casual kleding op de golfbaan. Een nette polo met pantalon is bijvoorbeeld een goede keuze voor een golfoutfit. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor het dragen van een golfhandschoen, welke meer grip geeft tijdens het slaan.

Lake-balls zijn de perfecte golfballen om mee te beginnen

Golf kan echter niet gespeeld worden zonder golfballen en ook deze zal je moeten aanschaffen. Ook hierin heb je meerdere keuzes qua soorten en merken. De wat duurdere A-merken kosten al gauw enkele euro’s, maar je kan ook prima kiezen voor lake-balls. Deze zijn stukken goedkoper en kosten nog geen eens een euro per stuk. Zeker omdat er met enige regelmaat golfballen verdwijnen in de bossen of het water zijn de lake-balls een goede uitkomst. Zo heb je als beginnend golfer nogal wat spullen nodig, maar mogen deze attributen absoluut niet ontbreken als je wil beginnen met het spelen van golf. Alles aangeschaft? Dan ben je helemaal klaar om je eerste bal af te slaan!