Locomo
Image default
Financieel

Budgetteren

Financiële problemen, onverwachte kosten, financiële tegenvallers. Hoe gaat u hier mee om?  Voorkomen is beter dan genezen en zeker als het gaat om uw portemonnee. Veel mensen zijn geraakt door de crisis. Die nu al bijna 8 jaar voortduurt. Nederlanders in het algemeen zijn goede spaarders, maar een crisis van 8 jaar is niet ingeschat. Inmiddels gaat het beetje bij beetje beter met de economie in ons land. De nasleep van zo’n economische periode kan nog lang zijn. Bij veel mensen is de spaarpot op. Hoe krijgt u het allemaal weer financieel op de rit?

Een budgetcoach kan u hier bij helpen. Het opzetten van een goed plan, adviseren in de vaste lasten en besparingen in kaart brengen. Dat zijn onderdelen die aanbod komen wanneer een budgetcoach ingezet wordt. Het leven wordt duurder en de inkomsten dalen. Het gevolg daarvan is dat de buffer ( het spaargeld) gebruikt moet worden om het leven te kunnen leiden zoals dat was. In veel gevallen duurde het echter zo lang dat de inkomsten lager waren dan de uitgaven zodat er veel mensen in de financiële problemen zijn gekomen. De buffer is op. De hypotheek of huur kan niet meer betaald worden doordat één van de tweeverdieners is ontslagen. Een hoge hypotheek rente, twee auto’s op de weg en kinderen. Hoe kan er goed geleefd worden met al deze financiële veranderingen? Het kan zeker, alleen moet er wel iets drastisch veranderen. Steek uw hoofd niet een zand wanneer het een tijd minder gaat financieel gezien. Maar schakel een budgetcoach in om dit te voorkomen. Belastingadvies.

Goed leren budgetteren

Bijna iedereen heeft het wel eens gehad. Niet goed kunnen slapen en daardoor overdag minder goed presteren door financiële stress. In feite stelt het niet veel voor maar toch kan het uw hele leven ontwrichten. Door de slechte slaap functioneert u overdag minder goed op uw werk. Het gevolg daarvan is dat er werkdruk ontstaat en zo stapelen de problemen elkaar op. Daarom is het behouden van financieel overzicht erg belangrijk. Door een financieel overzicht te maken kunt u bepalen wat u kunt uitgeven, waaraan u het uitgeeft en wat u moet sparen. Veel mensen hebben dit financiële plaatje niet duidelijk voor ogen en in mindere tijden gaat het dan al snel mis. Daarom zijn er bedrijven het leven in geroepen die u hierbij helpen. Deze bedrijven helpen u de financiële zaken op orde te krijgen en helder te krijgen wat u wel en niet kunt.

Meer info : bezoekt u de website