Locomo
Image default
Bedrijven

Werkzaamheden uitbesteden

Als ondernemer is het erg lastig werken in de wereld van de bouw. Wat is daar de reden van vraagt u? Nou, in de bouw zijn er meer regels om rekening mee te houden dan alle andere mogelijke sectoren. Ondernemers ondervinden maar heel weinig voordeel van de vele regels, ze hebben eerder hinder van de meeste regels waar ze rekening mee dienen te houden. De regels zijn vooral beperkend en weinig nuttig voor de bedrijfsvoering van de organisaties. Wanneer er minder regels zijn zal het al snel beter zijn voor de organisatie.

 

Bedrijven dienen zich naast de gewone afspraken ook te houden aan de afspraken die gemaakt zijn binnen de CAO. De CAO bouw is een CAO die erg veel regels kent, zeker in vergelijking met andere sectoren. Het is daarom een stuk moeilijker om als bedrijf te bestaan binnen deze sector. Een groot deel van de CAO is dus een hinder voor de bedrijven. Ondernemers wordt het erg moeilijk gemaakt in de bouw door de regels van de CAO. Deze zou je daarom milder kunnen maken.

 

OM het jezelf toch makkelijk te maken, kun je dingen gaan uitbesteden naar externe partijen. Je hebt bijvoorbeeld bedrijven die complete administratie, juridische zaken en alle personeelszaken overnemen om je op deze manier te ontlasten. Het is helemaal niet raar vandaag de dag om sommige zaken extern uit te besteden. Op deze manier weet je zeker dat zaken waar je zelf misschien minder verstand van hebt toch goed uitgevoerd worden en je hebt daarnaast meer tijd over om je te focussen op belangrijkere dingen. Soms wil je dingen natuurlijk binnen de organisatie houden zonder dat je zelf de expertise in huis hebt. In dat geval zou je een consultant in armen kunnen nemen. Denk aan een consultant HR of consultant salaris.

 

Het is belangrijk om een goede afweging te maken over wat je wel en niet zou willen uitbesteden. Uiteraard bespaar je geld wanneer je het allemaal in eigen huis houdt. Maar goed, wanneer je het uitbesteed kun je de tijd weer investeren in de echt belangrijke zaken.

Meer info : bezoekt u de website