Locomo
Image default
Vakantie

Verbazingwekkende dingen om te doen in Canada

Canada staat bekend om vele dingen, waaronder de productie van ahornsiroop en hun sneeuwrijke winters. Maar het maakt niet uit in welk seizoen je op bezoek bent, Canada heeft een nogal eigenzinnige kwaliteit. Canada is het tweede grootste land ter wereld en heeft een grote verscheidenheid aan natuurpracht. De Canadezen zijn gekend als een vriendelijke volk en meer dan 80% van de bevolking woont in hun moderne steden. Hierdoor blijven er grote delen wildernis over die verkend en bezichtigd kunnen worden. Dus als je van plan bent een reis naar Canada te maken, zorg er dan voor dat je een plan opstelt omdat er zoveel dingen zijn die je zal willen doen. Bekijk al deze coole dingen die je kan doen wanneer je het magische Canada bezoekt:

Kom in contact met de majestueuze natuur van Canada

Canada bestaat uit meren, eilanden, valleien, bergen en bossen. In feite bestaat 31% van dit mooie land uit dichte bossen. Enkele van de meest iconische toeristische attracties in Canada zijn door de natuur gecreëerd. Niagara Falls en de Canadese Rockies zijn enkele van de meest populaire. Dus, of je nu zin hebt in een spannende boottocht langs de watervallen op de Hornblower of in een verkwikkende dagtrip door het Banff National Park, je zal zeker iets vinden dat je leuk vindt.

Bekijk de wilde dieren in Canada van zeer dichtbij

Het is misschien verrassend om te weten dat er in Canada zo`n 2 miljoen rendieren leven. Het zal je misschien nog meer verbazen dat Canada de hoofdstad van de ijsbeer is. Als je in de winter, rond november op bezoek bent, moet je zeker een reis naar Manitoba maken waar je ze zelf kan bewonderen. Je zal ook konijnen, elanden, grizzly`s en kariboes kunnen spotten tijdens je reis.

Heb plezier in de vrije natuur het hele jaar door

Als je in de winter naar Canada reist, is het goede nieuws dat er veel te doen is, naast het gezellig vertoeven in een comfortabele hut. Er zijn tal van winterse activiteiten van wereldklasse, vooral in de Rocky Mountains in het zuiden van Alberta. Skiën, snowboarden en wandelen zijn slechts een paar van de leuke dingen die je hier kan doen. Er zijn zelfs sneeuwschoenroutes om door jou te verkennen. Er zijn vele fiets-, eco-, wandel- en kampeertochten die je in staat stellen om veilig en grondig van het Canadese winterwonderland te genieten.

Maak een klassieke Canadese Road trip

Met een schoonheid die zo pittoresk is als die van Canada, is er overal waar je rijdt wel wat te zien. Echter, als je zo veel mogelijk, van wat Canada te bieden heeft, wil zien zijn er een aantal road trips die je kan maken. Rijd de Cabot Trail, een 300 km lange route die zich direct langs de kustlijn van Nova Scotia bevindt. Of één van de mooiste snelwegen ter wereld, de Icefields Parkway. De 232 km lange rit van Jasper naar Banff is bezaaid met uitzichten op gletsjers, watervallen en ijsblauwe meren. Voor het huren van een auto in Canada heb je meestal een internationaal rijbewijs nodig. De autoverhuur diensten in Canada vragen ook dat je over een volledige verzekering beschikt, zowel voor jouw bescherming als voor die van hen, www.autoprio.nl. Rijden in Canada is relatief veilig maar je kan best zorgen dat je de verkeersregels van het land kent voordat je in de auto stapt.

Canada is zeker een onvergetelijke bestemming en je zal je als hernieuwd voelen als je terug naar huis gaat en je zal enkele van de mooiste natuurlijke sites gezien hebben die onze aarde te bieden heeft.

https://www.autoprio.nl/